El caiac va impactar de manera especial a la meva vida en els 15 anys de treballar en el Raid Gauloises, fen la difusió de la competició més gran que ha existit d’esport a la natura, allà vaig viure grans travessies en caiac arreu del món (Patagònia, Mar de la Xina, Sud Àfrica…), en el moment que va desaparèixer aquest gran esdeveniment, vaig tenir clar que havia de portar el caiac a la ciutat de Barcelona, eren els anys dels primers surfskis, la transformació de la competició al mar era una realitat, del “sprinter” i el caiac tradicional deixant pas al surfski, i va començar la gran lluita per trobar espai pel caiac al litoral Barceloní.
Avui tinc un espai i he aconseguit crear un equip de competició i estem presents a les proves continentals.
Les primeres travessies en caiac tradicional les vaig fer amb els caiacs del Raid Gauloises, més endavant, el 2009 vaig començar la formació de piragüistes a Barcelona, primer en caiac tradicional al C.N. Bètulo seguidament en el Centre Municipal de Vela de Barcelona, i finalment vaig començar la formació al port de Badalona on he fundat el Club Piragüisme de Barcelona.
Gràcies a la col·laboració amb el C.N. Banyoles vàrem poder aconseguir els primers “skis” any 2010, i vàrem formar els primers grups d’entrenament i es va començar a formar joves palistes i a no tan joves que buscant fer el pas, del caiac tradicional, al surfski, aquesta modalitat necessita la tècnica del paleig de pista modificada, i del coneixement del mar.
Disposem de milers d’escrits de tècnica de paleig en pista i de tècnica i coneixements de caiac tradicional però el surfski encara està creant la seva pròpia base. La meva formació ve de la mà de grans palistes d’aigües tranquil·les, contraposant la formació en caiac tradicional, i seguint a prop el corrent formatiu d’Oscar Chalupsky (medallista olímpic i pioner del surfski a Sud Àfrica).

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com