He viscut sempre a Holy Island en la costa oest d’Anglesey, a Gal•les del Nord, amb la seva dramàtica costa i les ràpides corrents de marea com a teló de fons de les meves desventures mentre creixia.
El mar ha estat sempre part de la meva vida. Tan lluny com recordo, sempre he anat amb caiac, nedat, pescat i collit marisc al llarg de la costa d’Anglesey amb el meu pare, qui treballava en un bot de pesca local. Tan aviat com vaig poder, em vaig reunir amb ell en les pesqueres durant les meves vacances escolars, i després un cop deixada l’escola treballant jo mateix en bots de pesca.
Vaig començar el caiac de mar amb poc mes de deu anys, carregant el meu caiac de casa fins a la platja que estava a uns 200 metres per palejar al voltant d’Anglesey gaudint de Penryn Mawr, South Stack, North Stack i les Skerries entre d’altres perles d’Anglesey.
Mentre treballava, escapava al aire lliure passant el màxim de temps possible amb la motxilla pels Highlands escocesos, travessant les muntanyes del nord de Gal•les, palejant en les rius gal•lesos, però tornant sempre al mar. Molts anys desprès, durant aquest llarg aprenentatge a les muntanyes i al mar he aconseguit el meu somni, he començat a treballar professionalment com a guia de caiac de mar i entrenador. Ara reparteixo el meu temps entre costejar, fer de guia i d’entrenador. Aquesta barreja de costejar i guiar m’ha fet estimar el fet de ensenyar en corrent de marea i rock hopping, ajudant a la gent a agafar confiança i habilitats en la navegació i la gestió de incidents en aquells paratges marins que menys perdonen.
He aconseguit el BCU 5 star leader i el International Sea KayakGuide Association ( ISKGA) Advanced Guide Trainer and Assesor així com ser un palista patrocinat per NDK.
A part de l’excitació pel rock hopping i les tide races per les quals Anglesey es tant famosa, la meva passió pel caiac recau en les expedicions. La capacitat de carregar el teu bot i fugir de la civilització, vivint senzillament amb el que tens i d’acord amb el ritme de la natura al teu voltant. He desenvolupat el gust per les travessies mar obert, completant la travessia del mar de Irlanda i la navegació en solitari al voltant d’Anglesey en dotze hores i mitja.
Parlant d’expedicions, fins ara ,i a més de molts viatges curts al voltant de UK he fet expedicions per la costa est de Groenlandia i acomplert un altre dels meus antics somnis, palejar tota la costa de Gal•les. Escòcia serà la següent, amb el “Roof of Britain”, seguit de la circumnavegació de Irlanda en 34 dies.

stephen-miles-sat-in-explorer

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com